Apeluri naţionale

Seminarii de identificare de parteneri - apelurile "Dezvoltare locala" si "Cresterea incluziunii si abilitarea romilor"

FRDS informează referitor la organizarea a două seminarii de identificare parteneri dedicate apelurilor de proiecte “Dezvoltare locală” și “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, în București, în datele de 19 și 20 septembrie 2019, în vederea participării și a publicării/diseminării acestor informații colaboratorilor dvs. Vă mulțumim anticipat.

1.Seminar de identificare de parteneri pentru proiecte de dezvoltare locală derulate în parteneriat de entităţi din România şi Norvegia

Fondul Român pentru Dezvoltare Socială, în calitate de Operator al Programului "Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor" (Dezvoltare locală), finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, intenţionează să organizeze în data de 19 septembrie 2019, la Bucureşti, un seminar destinat identificării de parteneri pentru proiecte de dezvoltare locală derulate în parteneriat de entităţi din România şi Norvegia.

Evenimentul este organizat în contextul în care FRDS intenționează să lanseze, în septembrie 2019, apelul pentru propuneri de proiecte „Dezvoltare locală”, finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021. Apelul are o alocare financiară totală de 10.090.640 euro și își propune să îmbunătățească calitatea și accesul la servicii sociale (educație, sănătate, angajare etc.) pentru grupurile defavorizate.

Seminarul își propune să faciliteze dezvoltarea relațiilor bilaterale între entitățile din România și Norvegia, cu scopul imediat de a stabili parteneriate pentru dezvoltarea și implementarea în comun a proiectelor eligibile în cadrul apelului de propuneri „Dezvoltare locală”.

Persoanele interesate de participarea la seminar sunt rugate să completeze formularul de înregistrare până la 9 septembrie 2019. Formularul este disponibil la următorul link: https://forms.gle/p2HmMHbt2DvvDzGAA.

Vă rugăm să rețineți că, dacă există mai multe solicitări de participare decât numărul de locuri disponibile (65 de locuri), participanții vor fi selectați în funcție de motivația invocată în formularul de cerere. Doar participanții selectați vor primi o invitație oficială care va conține informații detaliate despre eveniment.

Pentru participanții din România, FRDS va asigura cazare și prânz (în ziua evenimentului) și va rambursa costurile de transport. Cazarea va fi asigurată doar pentru o noapte și numai pentru participanții care sosesc de la distanțe mai mari de 200 km (dus-întors). Cazarea (mic-dejun inclus) va fi oferită în hotelul unde va avea loc seminarul, pe baza opțiunii exprimate de participanții la formularul de înregistrare.

Pentru participanții din Norvegia, FRDS va acoperi costurile de participare (transport, cazare, mese), oferindu-le sume forfetare, în bază și în suma prevăzută în Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 348/2018, în funcție de numărul de nopți de cazare necesare (maxim două nopți de cazare / eveniment). La cerere (exprimată de participanți în formularul de înregistrare), FRDS va rezerva cazare și prânz (în ziua evenimentului) pentru participanții norvegieni la hotelul unde va avea loc evenimentul. Aceștia vor acoperi aceste costuri personal, la plecare, la recepția hotelului. Sumele forfetare vor fi transferate în conturile bancare ale participanților din Norvegia după finalizarea evenimentului. Valoarea sumelor forfetare va fi calculată în funcție de durata șederii (cel mult două zile / nopți de cazare pe participant). Conform prevederilor Ordinului ministrului fondurilor europene nr. 348/2018, suma forfetară acordată participanților din Norvegia la evenimentele din România este de 160 euro pe zi (în măsura în care acea zi implică cazare), plus 800 euro pentru transport.

 2.Seminar de identificare de parteneri pentru proiecte de incluziune a romilor derulate în parteneriat de entităţi dinRomânia şi Islanda, Liechtenstein și Norvegia

Fondul Român pentru Dezvoltare Socială, în calitate de Operator al Programului "Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor" (Dezvoltare locală), finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, intenţionează să organizeze în data de 20 septembrie 2019, la Bucureşti, un seminar destinat identificării de parteneri pentru proiecte de incluziune a romilor derulate în parteneriat de entităţi din România şi Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Evenimentul este organizat în contextul în care FRDS intenționează să lanseze, în septembrie 2019, apelul pentru propuneri de proiecte „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Apelul are o alocare financiară totală de 16 milioane de euro și vizeaza promovarea incluziunii sociale, combaterea discriminarii și a rasismului, promovarea schimburilor interculturale și consolidarea capacității de sprijinire a dezvoltării în comunitățile cu procent mare de etnici romi.

Seminarul își propune să faciliteze dezvoltarea relațiilor bilaterale între entitățile din România și statele donatoare, cu scopul imediat de a stabili parteneriate pentru dezvoltarea și implementarea în comun a proiectelor eligibile în cadrul apelului de propuneri „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”.

Persoanele interesate de participarea la seminar sunt rugate să completeze formularul de înregistrare până la 9 septembrie 2019. Formularul este disponibil la următorul link: https://forms.gle/y4V5g1tNNkrG7s3B6.

Vă rugăm să rețineți că, dacă există mai multe solicitări de participare decât numărul de locuri disponibile (65 de locuri), participanții vor fi selectați în funcție de motivația invocată în formularul de cerere. Doar participanții selectați vor primi o invitație oficială care va conține informații detaliate despre eveniment.

Pentru participanții din România, FRDS va asigura cazare și prânz (în ziua evenimentului) și va rambursa costurile de transport. Cazarea va fi asigurată doar pentru o noapte și numai pentru participanții care sosesc la distanțe mai mari de 200 km (dus-întors). Cazarea (mic-dejun inclus) va fi oferită în hotelul unde va avea loc seminarul, pe baza opțiunii exprimate de participanții la formularul de înregistrare.

Pentru participanții din statele donatoare, FRDS va acoperi costurile de participare (transport, cazare, mese), oferindu-le sume forfetare, în bază și în suma prevăzută în Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 348/2018, în funcție de numărul de nopți de cazare necesare (maxim două nopți de cazare / eveniment). La cerere (exprimată de participanți în formularul de înregistrare), FRDS va rezerva cazare și prânz (în ziua evenimentului) pentru participanții norvegieni la hotelul unde va avea loc evenimentul. Aceștia vor acoperi aceste costuri personal, la plecare, la recepția hotelului. Sumele forfetare vor fi transferate în conturile bancare ale participanților din statele donatoare după finalizarea evenimentului. Valoarea sumelor forfetare va fi calculată în funcție de durata șederii (cel mult două zile / nopți de cazare pe participant). Conform prevederilor Ordinului Ministrului Fondurilor Europene nr. 348/2018, suma forfetară acordată participanților din statele donatoare la evenimentele din România este de 160 EUR pe zi (în măsura în care acea zi implică cazare), plus 800 EUR pentru transport.

 Contact:

Ștefan Dabu

Specialist Comunicare și Promovare

 Fondul Român de Dezvoltare Socială

Tel: 021/315.34.40

E-mail: sdabu@frds.ro