Apeluri naţionale

Competiția națională EURO QUIZ 2019

Publicat : Luni, 15 Aprilie 2019 de RODICA MIGHIU

Programul „Europa, casa noastrăeste o campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania vizează creșterea nivelului de cunoștințe pe care elevii si liceenii din România le au despre Europa și Uniunea Europeană.

În cadrul programului „Europa, casa noastră”, există 2 piloni : Euro Quiz – pentru elevii de 10-12 ani (clasa a VI-a) și Lider European – pentru elevii de liceu.

Euro Quiz este un concurs pe teme europene deschis tuturor școlilor gimnaziale din România (elevilor din clasa a VI-a). Participanții au șansa să se califice în marea finală ce se va desfășura în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene.

Euro Quiz este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.

Euro Quiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din clasa a VI-a a ciclului gimnazial.

Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., ce vor fi completate online de către elevi.

Elevii pot fi pregățiți pentru concurs, accesând secțiunea Pregătire, unde se află exemple de întrebări similare cu cele de la concursul Euro Quiz: http://www.euroquiz.ro/training/.

Concursul Euro Quiz se va desfășura în trei etape ce presupun: înscrierea concurenților pe site-ul competiției, etapa online contra cronometru și marea finală ce va avea loc la sediul Reprezentanței Comisiei Europene. Pentru detalii despre fiecare dintre aceste etape și pentru a cunoaște regulile competiției, se poate accesa Regulamentul concursului, în secțiunea:

http://www.euroquiz.ro/wp-content/uploads/2019/03/reguli_si_instructiuni_site_2019_final.pdf.

Prezentarea competiției Euro Quiz se află pe site-ul: 

http://www.euroquiz.ro/?fbclid=IwAR30KvN6PIWY4dqAxHTcJuvf-wF_bcEyWkjyNaeL5DvxbO-D4fORBnoqtKo.

 

Document atasat: