Erasmus KA1

Stagiu de observare româno-francez privind educația şcolară

Stagiu de observare româno-francez privind educația şcolară

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani este partener în cadrul proiectului Erasmus+, acţiunea cheie 1, Educaţie şcolară «Enseigner en langue vivante», nr. 2018-1-FR01-KA101-046230), împreună cu Académie de Grenoble/ GIP FIPAG, din Franţa. Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin programul Erasmus+.

În cadrul proiectului, un număr de trei reprezentanţi de la Académie de Grenoble efectuează o mobilitate de învăţare în domeniul educaţiei şcolare în România, în perioada 31 martie - 6 aprilie 2019.

În data de 01 aprilie 2019, activitățile au avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” Botoşani.

S-au purtat discuții privind sistemele educaționale din România şi din Franța, privind predarea şi învățarea limbilor moderne, au fost prezentate secvențe de activități specifice tematicii proiectului.

Se doreşte ca metodele pedagogice să fie actualizate printr-o mai bună cunoaştere a sistemelor educaționale din diferite țări europene. Astfel, 206 participanți din 20 de instituții de învățământ secundar şi din 19 şcoli primare vor beneficia de 1704 de zile de formare cumulate, în 10 țări europene: Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Spania, Italia, Irlanda, Islanda, Finlanda, Suedia, Norvegia, Belgia, Malta, Polonia, Austria şi România, cu scopul de a îmbunătăți calitatea învățământului în beneficiul elevilor.