Erasmus KA2

Profesori şi elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la prima mobilitate din cadrul unui proiect Erasmus +

 Profesori şi elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la prima mobilitate din cadrul unui proiect Erasmus +

    Școala Gimnazială nr.1 Ungureni se numără printre beneficiarii proiectului european Erasmus +, acțiunea cheie 2, parteneriat strategic doar între școli, ”Food lab: translate recipes into Chemistry language”, proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. În acest poiect sunt implicate patru școli din următoarele țări europene: România, Estonia, Croația și Turcia, urmând ca activităţile să se desfăşoare pe durata a doi ani.

   Prima activitate de predare/învățare/formare a avut loc în perioada 03-08 decembrie 2018, la școala Kivioli I Keskkool, din localitatea Kivioli, în Estonia. La această mobilitate au participat cadre didactice și elevi de la toate școlile partenere, inclusiv două cadre didactice și șase elevi de la școala din Ungureni.

    Programul întâlnirii a cuprins atât activități de învățare, workshop-uri, vizite de lucru la muzee și întreprinderi private implicate în producerea alimentelor, precum și o întâlnire formală cu reprezentanți ai comunității locale. Astfel, elevii, organizați în grupe mixte, au lucrat la prepararea unor alimente tradiționale din Estonia, au realizat experimente în laborator ce au urmărit înțelegerea proceselor chimice ce au loc în prepararea alimentelor și au editat câte un videoclip în care au prezentat rezultatele activităților la care au participat.

      În concluzie, elevii școlii din România au reprezentat cu succes școala lor, au participat la toate activitățile și și-au îmbunătățit cunoștințele de chimie și limba engleză.