Erasmus KA2

Conferinţa finală în cadrul proiectului „Developing the Capacity of Pre-School Education”

Conferinţa finală în cadrul proiectului „Developing the Capacity of Pre-School Education”

Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani desfășoară, din 2016, proiectul „Developing the Capacity of Pre-School Education”, nr. 2016-1-TR01-KA201-034856, în colaborare cu instituţii educaţionale din Turcia, Bulgaria și Slovacia. La nivel local, proiectul se derulează în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi și Asociaţia Parentis din Dorohoi.

Scopul proiectului este crearea unei baze pentru  învăţământul preșcolar cu privire la modalitatea de educare a copiilor și adaptarea părinților la sistemul educațional european.

În data de 26 iunie 2018, s-a desfășurat Conferinţa finală a proiectului, la Casa Corpului Didactic din Botoșani.

Conferinţa a fost concepută ca un eveniment de diseminare și, prin prezentările susţinute, au fost atinse obiectivele propuse: proiectul din perspective educaţionale  europene, parteneriatul reușit dintre Grădinița cu Program Prelungit Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi,  Asociația Parentis și comunitate, activităţi derulate în cadrul grădiniţei, educaţia părinţilor în învăţământul preșcolar, un punct de vedere transnaţional privind inspecţia școlară în învăţământul preșcolar, metoda proiectelor tematice, proiectul Grădiniţa de vară” (Grădiniţa “Albă ca Zăpada”, Școala Gimnazială Dimitrie Romanescu” Dorohoi), Alternativa pedagogică Jena în contextul educaţional botoșănean (Grădiniţa Șotron” Botoșani), rezultatele obţinute în cadrul proiectului, modalităţi de diseminare și de valorizare.

 

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin prin Programul ERASMUS+, Acţiunea cheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul școlar, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.