Apeluri naţionale

Concursul „Euro Quiz” - 2018

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei Naționale a lansat ediția din 2018 a campaniei educaționale „Europa, casa noastră”.

Activitățile din această inițiativă sunt structurate în două campanii principale - Competiția „Euro Quiz” și Concursul „Lider european”- și au drept scop comunicarea politicilor europene şi a subiectelor de interes pentru copii și tineri, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi, să se implice în activităţi de voluntariat şi în proiecte europene de schimburi interculturale. „Europa, casa noastră" le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor.

Prima campanie, competiția „Euro Quiz”, se adresează elevilor de clasa a VI-a din toate școlile din România și se desfășoară on-line în prima jumătate a lunii iunie.

Cea de-a doua campanie, concursul „Lider European”, este un concurs de proiecte, se adresează elevilor din clasele IX- XII și se desfășoară în perioada septembrie-decembrie a fiecărui an.

Activităţile din cadrul programului „Europa, casa noastră sunt descrise pe portalul web: www.europacasanoastra.ro

Concursul Euro Quiz” este deschis tuturor claselor a VI-a de gimnaziu. Fiecare echipă va fi compusă din patru membri. Membrii pot proveni din diferite clase a VI-a de gimnaziu din aceeași școală. Fiecare echipă trebuie să aibă un profesor îndrumător de la aceeași școală.

Profesorul este responsabil de înscrierea echipei în competiție și de comunicarea aferentă. Profesorul nu poate coordona mai mult de o echipă din aceeași școală.

Pentru a intra în concurs, e necesară completarea formularului de înscriere, pe site-ul http://europacasanoastra.ro/euroquiz/, înainte de termenul limită, respectiv 18.05.2018, ora 12:00.

Profesorul este cel care înscrie echipa în concurs.

Informaţii suplimentare, inclusiv Regulamentul concursului „Euro Quiz”, se află pe site-ul:

http://europacasanoastra.ro/euroquiz/

Unităţile de învăţământ care doresc să participe se pot înscrie on-line.