Apeluri naţionale

Conferința națională de valorizare „Învață și dă mai departe!”

Conferința națională de valorizare „Învață și dă mai departe!”

Conferința națională „Învață și dă mai departe!”, derulată  la Bucureşti, în data de 03.11.2017, este un eveniment prin care Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a promovat rezultatele proiectelor finanţate prin programul european Erasmus+ și prin programele anterioare, Învățare pe tot parcursul vieții și Tineret  în acțiune.

Evenimentul a pus  accent pe valorizarea proiectelor derulate în perioada 2007-2017, pe sărbatorirea a 20 de ani de existență a programului în România, iar pe parcursul atelierelor interactive s-a creat un spațiu potrivit pentru discuții pe marginea viitorului Erasmus+. Au fost prezenţi: Dl Vincent Labotte – Coordonator al echipei de informare-comunicare din cadrul Reprezentanţei Comisiei Europene în România și Dl Augustin Mihalache – Consilier pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

La eveniment au participat reprezentanți din organizații și instituții care sunt implicate în procesul de învățare: inspectorate școlare județene, școli, universități, organizații non-guvernamentale, formatori, factori de decizie. 

Ideile dezvoltate s-au referit la programul educativ european Erasmus+ și la programele anterioare, la modul în care au influenţat acestea participanţii și instituţiile din România, la proiectele derulate, la faptul că suntem deschiși spre cunoaștere, că putem deveni mai buni prin schimburi și provocări, că prin proiectele derulate în cadrul programului Erasmus+ devenim cetăţeni europeni conștienţi.