Apeluri naţionale

Ziua Europeana a Limbilor 2015

Ca urmare a deciziei Comitetului de miniştri a Consiliului Europei din decembrie 2001 (Anul European al Limbilor) s-a decis declararea unei Zile Europene a Limbilor care să fie celebrată în fiecare an pe data de 26 septembrie.

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, o serie de evenimente sunt organizate în toată Europa, dar și în afara ei: manifestări pentru și cu copii, emisiuni radio și de televiziune, cursuri de limbi, conferințe etc.

Puteţi participa la ZEL și să contribuiţi la succesul său, fie participând la activitățile deja organizate, fie alăturându-vă altor persoane pentru a derula un eveniment (neuitând să-l înregistraţi în baza de date a evenimentelor ZEL: http://edl.ecml.at/Events/Events2009/tabid/1772/language/ro-RO/Default.aspx ).

Vă adresăm, prin urmare, rugămintea de a vizita site-ul http://edl.ecml.at/ și de a vă înregistra inițiativa în banca de date a site-ului ZEL. Interesul este, în special, acela de a face cunoscut marelui public ceea ce se întâmplă într-o țară sau într-o regiune. Consultarea bazei de date permite, de altfel, colectarea de idei noi, chiar și stabilirea de legături cu alți organizatori.

De asemenea, vă adresăm rugămintea de a transmite planificarea activităţilor dedicate ZEL (conform chestionarului online) şi o informare cu privire la derularea activităţilor (cf. formatului ataşat, până în data de 01.10.2015, la adresa electronică: rodicamighiu@gmail.com).

Vă mulţumim pentru colaborare.

Document atasat: