Apeluri naţionale

Proiecte de cooperare Europa Creativa

S-a lansat apelul din 2015 pentru proiecte de cooperare Europa Creativă.

  Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul anual pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 7 octombrie 2015, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Toate documentele din dosarul de cerere de finanțare sunt disponibile și pot fi descărcate de pe pagina EACEA.

Schimbări față de 2014:

Față de 2014, în actualul apel există o serie de modificări de care trebuie să țineți cont: redimensionarea priorităților proiectelor de cooperare, cu accent sporit pe dezvoltarea publicului și noi punctaje aferente criteriilor de acordare a finanțării, care acordă o atenție mai mare calității conținutului și a activităților.

Totodată, proiectele care vor implica organizații din afara Uniunii Europene trebuie să descrie cum se pliază pe obiectivele UE în materie de cultură și afaceri externe, așa cum apar ele în Agenda Europeană pentru Cultură.

De asemenea, aplicanții trebuie să completeze o anexă în plus, Partnerhip information, în care sunt rugați să ofere detalii despre principalele activități relevante ale organizațiilor din ultimii 2 ani și despre experiența managerilor de proiect din partea tuturor partenerilor din proiect.

Această anexă cuprinde acum și acordul de parteneriat obligatoriu dintre parteneri.

Recomandări:

Dacă intenționați să depuneți un proiect în calitate de lider la acest apel sau să fiți partener într-un proiect depus de o altă organizație, vă recomandăm să parcurgeți înainte acești pași:

Să vă înregistrați în Portalul Participantului pentru a obține codul PIC necesar pentru a fi parte a unui proiect depus.

Procedura înregistrării și a depunerii este disponibilă pe pagina noastră la secțiunea ”Depunerea proiectelor”.

Să parcurgeți cu atenție ghidul acestui apel la propuneri, unde sunt descrise prioritățile componentei de cooperare, precum și toate regulile și cerințele pentru depunere.

Informațiile sunt disponibile pe site-ul:

http://www.europa-creativa.eu/noutatic_doc_63_s-a-lansat-apelul-din-2015-pentru-proiecte-de-cooperare-europa-creativa_pg_0.htm

Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a aplicațiilor.