Comenius

Reuniune de proiect Comenius Regio - februarie 2015

Publicat : Miercuri, 11 Februarie 2015 de RODICA MIGHIU

Reuniune de proiect Comenius Regio - februarie 2015

Benchmarking în educaţie - implementarea sistemului de evaluare comparativă a calităţii educaţiei în şcoli In perioada 9-13 februarie 2015, se derulează la Botoşani a patra reuniune de lucru din cadrul proiectului Comenius Regio, la care sunt prezenţi 8 reprezentanţi ai instituţiilor partenere din regiunea Kütahya, Turcia.

Dintre activităţile planificate în cadrul reuniunii de lucru amintim : Seminarul "Benchmarking-ul în Educaţie şi îmbunătăţirea calităţiei educaţiei din unităţile şcolare", ateliere de lucru pentru realizarea produselor finale, mese rotunde, schimburi culturale, monitorizarea şi evaluarea proiectului.

Va avea loc un schimb de informaţii cu privire la cele mai bune practici în procesele educaţionale între cele două regiuni, prin activităţile prevăzute să aibă loc în unităţi şcolare care sunt incluse în sistemul de Benchmarking, precum: Colegiul Naţional ”A.T. Laurian” Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani, Liceul Teoretic « Nicolae Iorga » Botoşani, Liceul «Alexandru cel Bun» Botoşani, dar şi la Palatul Copiilor Botoşani: întâlniri cu elevi şi profesori, prezentări ppt, diseminare şi schimb de bune practici în derularea proiectelor europene, schimburi culturale şi promovarea valorilor europene.

Prin realizarea de vizite în instituţii de învăţământ şi prin furnizarea de informații asupra aspectelor vizate, cele două regiuni se vor compara reciproc şi vor găsi soluţii pentru creşterea calităţii în educaţie.

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius, al Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.