Comenius

Schimb de elevi Comenius la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Botoşani

Schimb de elevi Comenius la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Botoşani

Şcoala Gimnazială Nr. 7 Botoşani desfăşoară la Botoşani, în perioada 22-31 mai 2014, în parteneriat cu Istituto Comprensivo Leonardo da Vinci Guidonia, Italia, activităţi în cadrul schimbului de elevi, ce face parte din programul Proiectului de parteneriat şcolar bilateral Comenius cu titlul Invitation to reading.com, Programul de Invăţare pe tot parcursul vieţii, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

După ce, în luna martie 2014, echipa de proiect din Botoşani a făcut în Italia o convingătoare iniţiere în lumea basmelor româneşti, e rândul celor din Italia de a revela, la Botoşani, prin prezentări Power Point, portofoliu şi joc creativ, lumea literaturii italieneşti pentru copii.

La Atelierul de scriere creativă, elevii implicaţi vor da frâu liber imaginaţiei, descriind lumi fabuloase.

La finalul activităţilor, copiii vor fi conduşi pe urmele unor mari scriitori români, prin vizitele de documentare la Casele memoriale ale acestora (Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu etc.).

Scopul acestui proiect, care se desfăşoară timp de doi ani (2013-2015), este de a-i determina pe elevii de gimnaziu să citească cu plăcere, constant, responsabil.

Prin colaborarea cu școala parteneră din Guidonia se ating și celelalte obiective ale proiectului: îmbunătățirea competențelor lingvistice, schimbul de bune practici, stabilirea unor relații de prietenie.