Comenius

Curs : “Le grand Tour en Europe: art, paysage, jardins, créativité, innovation”

Titlu curs : “Le grand Tour en Europe: art, paysage, jardins, créativité, innovation”

Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, Programul Sectorial Comenius

Nr. Referinţă : COM-13-504-CG-AT

Perioada : 12-16.08.2013

Locul : Viena, Austria

Organizator curs : Laboratorio del Citadino

Beneficiar curs: Prof. Mihaela Huncă, I.Ş.J. Botoşani

Cursul a avut drept tematică : educaţia artistică, moştenirea culturală, mediul înconjurător şi dezvoltarea durabilă şi a fost destinat profesorilor, educatorilor şi formatorilor care au dorit să-şi „actualizeze" sau să-şi amelioreze o metodă eficientă de educație care e realizată din cercetare - actiune – formare, ca parte a tradiției europene a „Marelui Tur”.

Călătoria fizică devine o oportunitate pentru călătoria intelectuală și emoțională cu scopul de a prezenta în imagini și texte o emotionantă experiență " transversală " în cultura europeană.

Cursul şi-a propus să evidențieze în special importanța locului, a geniului acestuia, și legătura foarte veche dintre umanitate, locul de origine și de rezidenţă, între timp și istorie, între tradiție şi memorie, categorii pe care realitatea virtuală încearcă să le erodeze treptat.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului de Invăţare pe Tot Parcursul vieţii, Programul Sectorial Comenius, Mobilităţi individuale de formare continuă.