Comenius

Reuniune de proiect Comenius în Grecia - Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat`` Dorohoi

Publicat : Marti, 26 Martie 2013 de RODICA MIGHIU

Reuniune de proiect Comenius în Grecia - Liceul Tehnologic Special  ,,Ion Pillat`` Dorohoi

Reuniune de proiect Comenius în Grecia - Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat`` Dorohoi

O echipă formată din profesori și elevi de la Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat’’ Dorohoi s-au intors din Grecia,din cea mai recentă mobilitate a Proiectului Multilateral Comenius ,,Artă, Sport şi Literatură Împotriva Violenţei în Şcoală”. Liceul a fost reprezentat de către coordonatorul proiectului, profesor Viziteu Bogdan-Lucian, profesorul Diaconescu Constantin și elevii Cobiliță Ionuț, clasa a XII a, Saviuc Vasile, clasa a X a.

Cele 10 țări din Uniunea Europeană ce fac parte din proiect sunt Bulgaria, Cipru, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România, Scoția și Turcia. Profesorii și elevii din toate aceste țări s-au întâlnit la Școala de Muzică Komotini din orașul cu același nume din nordul Greciei.

Toți participanții la întâlnire au depus eforturi pentru a realiza la un nivel cât mai ridicat activitățile ce au avut ca scop prevenirea violenţei în rândul elevilor şi de a promova dialogul intercultural între ţări. De această dată în prim plan a stat folclorul și tot ce cuprinde el, elevii și profesorii însoțitori din fiecare țară demonstrând cât mai bine, prin dansuri, cântece și costume populare, valorile tradiționale ale propriului popor.

Este cea de-a doua întâlnire ce se desfășoară în cadrul Proiectului Multilateral Comenius de la Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat’’ Dorohoi iar experiența aceasta va fi urmată de o altă deplasare în Germania, în luna iunie a acestui an, la care o altă echipă de profesori și elevi din liceu vor putea face schimb de experienta și se vor implica în activități menite să combată violența și de a promova un comportament adecvat între elevi.

Acest proiect a fost posibil datorită sprijinului financiar al Comisiei Europene prin intermediul Agenției Naționale și a Programului Ïnvățare pe tot parcursul vieții.

Responsabil proiect,

Prof. Viziteu Bogdan-Lucian