Arhiva Apeluri naţionale

Junior Achievement Romania (JAR)

S-au lansat înscrierile în programele Junior Achievement Romania pentru anul şcolar 2013-2014, în forma de implementare curriculum la decizia şcolii. Junior Achievement Romania (JAR) desfăşoară programe educaţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Nationale conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, în peste 1.000 de şcoli publice din întreaga ţară.

JAR pune gratuit la dispozitia instituţiilor şcolare programe de tip "learning by doing" de cinci categorii principale de educaţie: antrepronoriat şi afaceri, profesie şi carieră, etică şi responsabilitate, finanţe şi servicii financiare, sănătate şi viaţă activă, în concordanţă cu Legea Educaţiei Naţionale 1/2011.

Toate cadrele didactice care urmează programele JAR beneficiază gratuit de kitul de materiale (ghidul profesorului, manualele elevilor, auxiliare), pre- şi post-teste şi instrumente de evaluare şi training de specialitate şi consultanţă. Prin activităţile practice desfăşurate la clasă şi interacţiunea cu consultanţii voluntari din comunitatea de afaceri, elevii dobândesc competenţe esenţiale pentru viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor, apartenenţa la o reţea globală educaţională şi profesională: 37 de ţări din Europa şi 121 din toată lumea urmează programele JAR.

Informaţii detaliate despre aceste programe şi oportunităţi, accesibile în mod gratuit profesorilor şi elevilor, sunt disponibile în pagina de prezentare în varianta digitală pe www.jaromania.org, secţiunea Profesori.

Procesul de înscriere

Puteţi consulta oferta detaliată JAR şi descrierea completă a procedurii de înscriere aici: www.jaromania.org/profesori

Trimiterea materialelor gratuit se face doar în urma unei înscrieri complete formate din:

- Acordul de implementare semnat de Direcţiunea instituţiei şcolare; Acordul de implementare pentru anul şcolar 2013-2014 poate fi accesat pe www.jaromania.org, secţiunea Profesori (este necesară deschiderea unui cont de profesor şi intrarea în cont pentru descărcarea ultimei versiuni a documentului tip).

- Acordul trebuie semnat de către conducerea instituţiilor şcolare şi trimis prin fax la nr 021/315 60 43; 021/312 31 92 sau email la inscrieri@jaromania.org

- Finalizarea înscrierii prin completarea datelor solicitate (introducerea claselor şi a listelor de elevi) în contul profesorului de pe www.jaromania.org, în perioada iunie - septembrie 2013.

Documente electronice pentru distribuirea informaţiilor prin canalele de comunicare ale inspectoratului sunt disponibile la www.jaromania.org/profesori

Pentru informaţii suplimentare: email: lucian.gramescu@jaromania.org sau 021/312 31 94.