Comenius

Reuniune de proiect şcolar multilateral Comenius - Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat" Dorohoi

Reuniune de proiect şcolar multilateral Comenius - Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat" Dorohoi

În perioada 11-16 noiembrie 2012, a avut loc prima întâlnire în cadrul Proiectului Multilateral Comenius "Art, Sport and Literature against Violence at School”, proiect ce se desfăşoară la Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat” Dorohoi pe o perioada de 2 ani (2012-2014). Reuniunea a avut loc în Liceul Profesional din localitatea Saldus, Letonia. Delegaţia României a fost formată din 3 cadre didactice şi doi elevi: director adjunct - Baboi Drăgan Luminiţa, prof.Viziteu Bogdan Lucian-coordonator proiect, prof. Diaconu Mariana şi elevii Ahânculesei Petrică, Iacob Marius Alin, din clasa a XI a.

Tema întâlnirii din Letonia a fost "Arte tradiţionale împotriva violenţei“. Pe parcursul întâlnirii, fiecare coordonator din cele 10 ţări şi-a prezentat ţara, şcoala, sistemul educaţional, arte tradiţionale şi sărbători religioase importante din fiecare ţară prin intermediul prezentărilor PowerPoint.

Pe parcursul săptămânii, cadrele didactice au vizitat câteva şcoli de arte din Saldus, unde au asistat la lecţii şi activităţi pe tema proiectului.

Această primă întâlnire de proiect a reprezentat o ocazie pentru membrii proiectului de a se cunoaşte dar în primul rând a fost o experienţă de neuitat pentru profesori şi elevii români care au participat la diverse activităţi culturale, artistice şi sportive cum ar fi: ateliere de lucru în care au creat măşti tradiţionale din diverse materiale, au participat la competiţii şi jocuri sportive şi au învăţat dansuri tradiţionale în cadrul serilor culturale organizate de ţara gazdă.

Proiectul "Art, Sport and Literature against Violence at School" este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

Coordonator de proiect,

Prof. Viziteu Bogdan Lucian