Comenius

Bacalaureatul in tarile europene

Publicat : Duminica, 28 Octombrie 2012 de RODICA MIGHIU

Bacalaureatul in tarile europene

 In cadrul « Zilelor Colegiului "A. T. Laurian" Botoşani şi a proiectului multilateral Comenius „European Literacy and Citizenship Education„ (ELICIT), în data de 26 octombrie 2012, elevii clasei a XI-a B au participat la activitatea «Bacalaureatul în țările europene ». Dintre obiective, menţionăm : prezentarea de exemple privind organizarea şi rezultatele obţinute de candidaţi în România şi în ţările europene, conştientizarea importanţei examenului de bacalaureat în dezvoltarea personală şi profesională, dezvoltarea competenţelor de comunicare (exprimarea punctului de vedere, respectarea opiniilor celorlalţi).

Cum se desfăşoară examenul de bacalaureat în România ? Dar în alte ţări ? De la ţara unde s-a inventat bacalaureatul (Franţa), până la state care nu au bacalaureat (Belgia sau Suedia), s-a făcut o trecere în revistă şi o comparaţie între diferitele tipuri de balacaureat din Europa.

In cadrul activităţii, elevii au putut conştientiza, de asemenea, sentimentul de apartenenţă la acelaşi spaţiu educaţional european, de cetăţenie europeană.

Prof. Dr. Rodica Mighiu