Comenius

Grup Scolar "Regina Maria Dorohoi" - Reuniunea de proiect, Corfu, Grecia

Grup Scolar Regina Maria Dorohoi

Reuniunea de proiect, 12.03.2012 – 18.03.2012 Corfu, Grecia – Liceul General nr. 1

Grupul Scolar Regina Maria Dorohoi a fost reprezentat la reuniunea de proiect din cadrul Proiectului Multilateral Comenius, Les traditions populaires - une entrée interculturelle, nr. de referinţa COM-11-PM-866-BT-BG, nr. LLP Link 2011-1-BG1-COM06-04935 5 finanţat de Uniunea Europeana în cadrul Programului de Invăţare pe tot Parcursul Vieţii (Longlife Learning Programme 2007-2013) de 4 elevi, Roman Georgiana, Rotariu Radu, Cobaschi Andreea – Laura, Luca Edward si 4 cadre didactice, Pochiscan Emilian, director, Ciobanu Iluca Cristina, coordonator proiect, Gheorghita Geanina, Ciobanu Iluca Adrian.

Reuniunea de proiect s-a realizat, conform calendarului de activitati, in perioada 12.03.2012 – 18.03.2012 la Liceul General nr. 1 din Corfu, Grecia.

Am participat la o serie larga de activitati precum: prezentarea scolii, a oraşului, conferinţa in prezenta oficialitatilor de la Primaria si ISJ Corfu, prezentarea sistemului de invatamant, Expozitie – prezentarea picturilor inspirate din traditiile fiecarei tari, Expozitie de fotografii, Expuneri pe tema traditiilor si a picturii in Galeria Nationala din Corfu, Dansuri folclorice traditionale in Foaierul Teatrului din Kerkyra, Corfu, Grecia , Mituri si mitologie. Expuneri PP - Masa rotunda, Serata folclorica. Ni s-au prezentat şcoala si oraşul Kerkyra, Corfu, din perspectiva istoriei, a religiei si a tradiţiilor prin Muzeul Etnografic si Muzeul de Arheologie, Siturile arheologice, Galeria municipala, Biserica Sf. Spiridon.

Am realizat o expoziţie cu numele „Peinture et tradition” in Galeria Nationala din Corfu, cat si o expunere teoretica pe baza tablourilor inspirate din tradiţiile fiecărei tari. In Foaierul Teatrului din Kerkyra a avut loc activitatea „Des danses folkloriques” unde elevii provenind din cele 5 tari partenere au interpretat dansuri traditionale specifice regiunii si tarii din care provin. S-a realizat o seara de dansuri si cantece traditionale din fiecare tara la care au participat elevii din tarile partenere imbracati de asemenea in costume nationale in care au aratat celorlalti dansuri specifice fiecarei tari.

Am organizat o masa rotunda cu tema „Mythes et mythologie” in care elevii au abordat tema originilor creionata din perspectiva zeitatilor (dacice, romane, grecesti) si a eroilor, a personajelor mitologice. In ultima zi a Reuniunii de proiect s-a discutat despre stadiul activităţilor, s-au creionat câteva modalitati de realizare a acţiunilor viitoare din cadrul parteneriatului, s-au fixat date tehnice privind realizarea produselor din proiect cat si a următoarelor Reuniuni de proiect.

 Coordonator proiect, prof. Ciobanu Iluca Cristina