Comenius

Saptamana Comenius la Grup Scolar "Petru Rares" Botosani

Publicat : Duminica, 08 Mai 2011 de RODICA MIGHIU

Saptamana Comenius la Grup Scolar

Săptămâna Comenius la Grupul Școlar ”Petru Rareș” Botoșani

Pentru a marca Săptămâna Comenius, la Grupul Școlar ”Petru Rareș” Botoșani au avut loc activități legate de tema proiectului Comenius, în care este antrenată școala: ”Viitorul energetic al orașului meu” – proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene*.

Astfel, a avut loc o amplă dezbatere cu tema: ”Avantajele și dezavantajele utilizării energiilor alternative”, realizată de elevii școlii, de la profilul Resurse naturale și protecția mediului. Dezbaterea a avut ca scop îmbunătățirea competențelor de mediere ale elevilor. Elevii au discutat, cu argumente pro și contra, avantajele și dezavantajele utilizării diferitelor energii alternative.

A fost organizată o expoziție de postere legată de tema proiectului: ”Viitorul energetic al orașului meu”. Elevii au realizat lucrări inedite care atrag atenția asupra gestionării consumului de energie și care promovează folosirea energiei alternative în viitor.

Au avut loc ateliere de lucru la produsele finale din proiect. Au fost organizate întâlniri cu elevii, cadrele didactice și părinții, pentru prezentarea activităților derulate în cadrul proiectului.

 De asemenea, au fost organizată conferința online (videoconferință) cu școlile partenere din Turcia și Lituania pentru stabilirea activităților viitoare din cadrul reuniunii de la Eregli, din Turcia, de la sfârșitul lunii mai.

Activitatea s-a încheiat cu un scurt program artistic, care a cuprins un mini-concert cu cântece despre mediu, pregătit de elevii liceului nostru.

Scopul activităților este formarea la elevii de liceu a unor comportamente pozitive privind utilizarea noilor energii (solară, eoliană, fotovoltaică) și conștientizarea problemelor legate de obținerea energiei în viitor.

Elevii au fost deosebit de receptivi la temele abordate și au manifestat interes pentru problematica lumii contemporane privind consumul de energie.